Home > Actueel

Actueel

Klik hier voor ons weblog.

Wilt u het laatste nieuws via mail ontvangen? Abonneer u dan via ons weblog en voer rechtsboven uw e-mailadres in.

 

RSS Source   EK-Tekst - boeken - vertalingen - software

 • EK-Tekst in NRC
  12 maart 2013

  In de NRC van 12 maart 2013 wijdde de reizende commentator Maarten Huygen, chef opinie van de krant, een artikel aan de academisch opgeleide leraar. In dit artikel worden Paul Goossen, mede-auteur van de Geschiedenis van de Duitse literatuur, en ondergetekende genoemd.

  Lees hier het artikel (NRC, 12 maart 2013, pagina 14).


 • Neue Kontakte 6e editie
  27 februari 2013

  Vandaag stuurde mijn uitgever Petra Prescher van Noordhoff Uitgevers mij vol trots bijgaande foto van de eerste exemplaren van Neue Kontakte, zesde editie. Ongeveer twee jaar geleden zijn we in een team gaan denken over een nieuwe uitgave waarin een verregaande afstemming tussen de verschillende delen vorm moest krijgen. Vandaag lag daarvan het eerste resultaat op haar bureau. Op het Nationaal Congres Duits kunt u deze exemplaren voor het eerst bewonderen.
 • Feestdagen / Feiertage
  20 december 2012

  EK-Tekst wenst al zijn klanten en partners prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.
  EK-Tekst wünscht seinen Kunden und Partnern frohe Weihnachten und alles Gute für das kommende Jahr. • Cursus Duits in Winsum
  21 september 2012

  Vanaf september verzorgt EK-Tekst wekelijks  een cursus Duits in het Jacobijnenhuis in Winsum, ten noorden van Groningen.

  Klik hier voor meer informatie over het aanbod van talencursussen in het Jacobijnenhuis.
 • Tolken bij Werder Bremen
  19 augustus 2012  Onze collega Jan Veninga (links) van idntext, waar EK-Tekst veel mee samenwerkt, tolkte recent op een persconferentie van Werder Bremen. Deze club heeft de Belgische voetballer Kevin de Bruyne gehuurd van Chelsea. Lees hier meer over deze transfer.
 • Bureau opgeleverd
  23 juli 2012

  Op 23 juli is mijn nieuwe bureau opgeleverd. Voor het ontwerp en de uitvoering tekenden dezelfde personen als voor de bijpassende boekenkast: Aldi Huizing ontwerp, Mark Antonides uitvoering.
 • Vrimibo'ers doen het Indonesisch
  25 juni 2012

  EK-Tekst maakt al enige tijd deel uit van het creatieve netwerk van de 'Samenwerkende Groningers'. Er staan ook regelmatig punten ter ontspanning  op de agenda waarvan het verslag van de Indonesische maaltijd door Anton Scheepstra van uitgeverij Passage een inkijkje geeft.


  Foto: Erik van den Broek / netsail
 • Geciteerd in de Volkskrant
  22 juni 2012

  In de Volkskrant van 22 juni 2012 werden enkele citaten van mij in mijn hoedanigheid als voorzitter van het sectiebestuur Duits van Levende Talen gepubliceerd. Bijgaand artikel schetst een tamelijk positief beeld van het onderwijs in de vreemde talen, al laat het gebruik van de doeltaal nogal eens te wensen over.


  Met dank aan Ruurd de Boer/DBD Design voor het toesturen van het artikel.
 • Neue Kontakte 5/6 vwo verschenen
  25 mei 2012

  Vandaag bracht Petra Prescher, mijn uitgever van Noordhoff Uitgevers het eerste exemplaar van Neue Kontakte 5/6 vwo langs. Het is een geweldig boek geworden dat vooral opvalt door zijn rustige, volwassen vormgeving en een goed doordachte en aansprekende inhoud. Met dit boek wordt de serie vanaf klas 2 afgerond waarvoor in 2005 de basis is gelegd. 


  Op de achtergrond het toetsenbord waar veel van de inhoud op geschreven is.
 • Presentatie Socrative
  17 mei 2012

  Op dinsdag 15 mei 2012 was EK-Tekst uitgenodigd op een informele meeting van het ROC Drenthecollege over ICT in café Groothuis te Emmen. Ik presenteerde daar de mogelijkheden van socrative.com /socrative-app voor iPad/iPhone en Android. Daarmee kun je onder andere multiplechoise-, juist/onjuist- en open vragen op een interactieve manier oefenen. In mijn lessen Duits op het Willem Lodeijk Gymnasium heb ik er vooral gebruik van gemaakt bij de voorbereiding op het centraal examen leesvaardigheid.


  Foto: Henk Huizing
  Op de blog van Margreet van den Berg- ICT en onderwijs kunt u meer over deze tool lezen.

 • Reis naar Frankfurt
  16 mei 2012

  Begin mei was EK-Tekst op zakenreis in Frankfurt am Main. Uiteraard was er ook gelegenheid voor ontspanning en onder andere bezochten wij het huis waar Goethe is geboren. Als liefhebber van boekenkasten deze impressie.
 • Leizpiger Buchmesse
  28 april 2012  In maart waren wij op de Leipziger Buchmesse en troffen daar onder andere de dichter/Slampoet Bas Böttcher. Voor het literaire magazine Tzum heeft EK-Tekst een aantal jaren geleden de vertaling van enkele van zijn gedichten verzorgd.

  Bas Böttcher was op de Buchmesse aanwezig met zijn Textbox, een ingenieuze oplossing om te kunnen genieten van gedichten in een doorgaans nogal luide beursomgeving.
  Foto/Bild: Lina-Marie Ostertag